Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@16:21:22 GMT

مروری بر تولیدات نمایشی سالی که گذشت

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۵۷۷۵۹

مروری بر تولیدات نمایشی سالی که گذشت

سریال ها در سال گذشته مهره های اساسی تلویزیون برای نگه داشتن مخاطبان در خانه بودند.آیا این پتانسیل در فصول مختلف سال گذشته پاسخگو بود؟.

به گزارش برنا؛ سال گذشته سه سریال «صفر بیست و یک»، «از سرنوشت 3» و «خانه امن» روی آنتن شبکه های مختلف سیما رفتند که هر کدام به لحاظ کمی و کیفی و البته به لحاظ جلب نظر مخاطب آثاری قابل بررسی بودند که در گفت و گو با منتقدان سیما این سه مجموعه تلویزیونی سال گذشته را بررسی می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین سلطان محمدی: "خانه امن" آمیخته با تخیل و واقعیت/مردم ایران باور کنند قدرت امنیتی کشورشان را!

 

حسین سلطان محمدی منتقد سینما و تلویزیون در خصوص سریال خانه امن به خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا گفت: فیلمنامه سریال خانه امن با واقعیت و تخیل آمیخته شده که این شکل طبیعی آن است درواقع این سریال با رویداد های واقعی، تخیل تصویری، القای ایده و هدف، شکل باور پذیری به خود داده است چرا که این نوع سریال های امنیتی لزوما مانند مستندات امکان این که پرونده و داستان باز شود را ندارند و وقتی که همچین امکانی میسر نباشد به اصطلاح مبنا را اصل واقعه قرار می دهند.

 

او ادامه داد: اگر چه که ممکن است زیاد از این نوع سریال ها خوشمان نیاید و فکر کنیم  خیلی بزرگ نمایی می کنند اما اثر تصویری می تواند اغراق یا بزرگ نمایی داشته باشد مانند خیلی از آثاری که در غرب توزیع می شود. درواقع این ها یک نوع قاعده ی پذیرفته شده است که باید این نوع اغراق ها را داشته باشد.

سلطان محمدی افزود: ما نیاز داریم که از این نوع سریال ها مانند گاندو و خانه امن بیشتر ساخته شود که مردم ایران باور کنند قدرت امنیتی کشور واقعا وجود دارد و با دشمن برخورد می شود.

او در پایان گفت: هر چند که در این سریال ؛ فیلم برداری، دیالوگ، ضرب آهنگ تصویر و سریال، موسیقی و باز سازی لوکیشن و مکان می توانست قوی تر باشد اما در هر صورت سریال خوبی است.

حسین سلطان محمدی: "صفر بیست و یک" یک مهران مدیری کم داشت!

حسین سلطان محمدی منتقد سینما و تلویزیون در خصوص سریال «صفر بیست و یک» به خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا گفت: دو چهره ی سرشناس این سریال مانند سیامک انصاری و جواد رضویان ما را یاد سابقه ی تصویری درخشان سریال های مهران مدیری می اندازد اما متاسفانه این بازیگران آن طور که باید در این سریال نقش آفرینی نکردند و زمانی که این سریال ها را با "صفر بیست و یک" قیاس می کنیم فاصله ی خیلی زیادی را درآن می بینیم.

او افزود: این دوستان با روی آوردن به این سریال مخاطب را جذب خود نکرده اند و همین باعث شد این سریال کم هیاهو و مورد انتقاد رسانه واقع شود. مهران مدیری هنگامی که شروع به ساختن فیلم های طنز می کند سعی بر این دارد تا اثر آینده نگر و تحقیق شده روی متون بسازد درواقع اثری که می خواهد از خود به جای بگذارد باید فکر شده روی جامعه شناسی رفتار و اجتماع باشد. او پیش بینی می کند، احتمالات را در نظر می گیرد و در آخر اثر و سریال خوبی را تولید می کند. اما سریال آقایان انصاری و رضویان آثار بعد از رویداد است.

سلطان محمدی در پایان گفت: این اثر تا حدودی از نمایشنامه تکراری استفاده شده است و هر آن چه که در این سریال رخ داد باعث نشد تا شهرت سیامک انصاری و جواد رضویان جلودار آن شود.  

جبار آذین: فیلمنامه و انتخاب بازیگران مناسب «از سرنوشت» را محبوب کرد!

جبار آذین منتقد سینما و تلویزیون در خصوص سریال «از سرنوشت3» به خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا گفت: «از سرنوشت» یکی از سریال های پر طرفدار خانوادگی و اجتماعی تلویزیون است که فصل سوم آن با استقبال مخاطبان زیادی رو به رو شده است. درواقع این مجموعه تلویزیونی به مسائل و مشکلات خانوادگی، اجتماعی و آسیب شناسی زندگی کودکان بدون سرپرست توجه کافی کرده و با توجه به مسائل ذکر شده این سریال را به مرحله تولید رساندند.مهم ترین نکته ی سریال که در لابه لای مضامین و داستان  روایت می شود نوشتن و اجرای سرنوشت انسان ها به دست خود آن ها است؛ «از سرنوشت» گرچه از بازیگران تازه کار و حرفه ای در کنار هم بهره برده اما با هدایت درست کارگردان موفق شده تا بازی های مناسب از آن ها اتخاذ کند.

او ادامه داد: کارگردانی خوب، داشتن فیلمنامه منظم، فضا سازی های مناسب، ایجاد داستان های فرعی در بستر داستان اصلی و روایت های مختلف از زندگی قهرمان های این سریال باعث جذب مخاطب شده است. به هر حال یکی از عوامل موفقیت در تداوم تولید فصل های از سرنوشت نگارش خوب متن، کارگردانی حرفه ای و بازی های مناسب بازیگران آن است که در اوضاعی که تلویزیون از منظر آثار خوب سریالی محروم است «از سرنوشت» جزو آثاری محسوب می شود که توانسته دیدگاه های مثبت مخاطب را کم و بیش با خود همراه داشته باشد.

کیوان امجدیان: وقتی که قدرت فیلمنامه بر بازی بازیگران چیره می شود!

کیوان امجدیان منتقد سینما و تلویزیون در خصوص سریال خانه امن به خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا گفت: ساختار سریال خانه امن خوب است و تقریبا این شکل از ساختار کمتر وجود داشته که به لحاظ صحنه های اکشن یا درام این سریال خوب  از آب درآمده و مخاطب را کاملا به خود جذب کرده است.

او در ادامه افزود: در قسمت هایی از این سریال نقطه ضعف در میزان حرکت بازیگر کمتر یا بیشتر از حد معمول دیده می شود ولی این فیلم به قدری خوش ساخته است که این ایراد خیلی به چشم نمیاید البته قصه و داستان هم کاملا جذاب است و باعث می شود مخاطب به سمت این فیلم کشیده شود جدا از این صحنه پردازی های درستی هم دارد.

امجدیان ادامه داد: به نظر من در برخی از قسمت های سریال، حمیدرضا پگاه آن طور که باید حس نمی گیرد و برخی های دیگر هم کمتر از میزانی که انتظار می رود آن نقش و حس را بروز می دهند اما در نتیجه همکاری به شدت خوب است و قصه هم مناسب است.

او در پایان خاطرنشان کرد: این سریال نکات مثبتی دارد که یکی از آن ها اوج و فرود مناسب و درام قوی کار است که تقریبا همه کار را نگاه می کنند چرا که سعی شده ساختار به سمت استاندارد و بین المللی نزدیک تر شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تلویزیون سریال منتقدان جبار آذین مرور سال 1399 کیوان امجدیان خانه امن صفر بیست و یک از سرنوشت 3 سریال خانه امن صفر بیست و یک سال گذشته سریال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۵۷۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟ / معرفی چهره‌های جدید

علیرضا مسعودی معروف به علی مشهدی درباره سریال جدید خود با نام «بدل» که با پایان مجموعه «هفت سر اژدها» از این شبکه پخش می شود به خبرنگار مهر بیان کرد: قصه و اتفاقات سریال «بدل» در سال ۱۴۰۲ رخ می دهد و درباره خانواده عطاران است؛ شهرام قائدی نقش پدر را در خانواده عطاران بازی می کند که نسل اندر نسل عطار هستند. پریسا مقتدی نقش همسرش را بازی می کند و عرفان آصفی نقش پسر خانواده را با نام رضا عطاران دارد.

وی درباره عرفان آصفی که بیشتر در تئاتر فعالیت داشته است توضیح داد: رضا عطاران که تحصیلات مرتبط با هوا و فضا در خارج از کشور دارد پس از پنج سال به ایران باز می گردد. نقش او را عرفان آصفی بازی می کند که سال گذشته در فیلم «ویلای ساحلی» کیانوش عیاری نقش اصلی را داشت و اینجا هم نقش اصلی سریال را دارد.

این نویسنده و کارگردان درباره قصه «بدل» بیان کرد: طرح این قصه را حدود ۲۰ سال پیش نوشتم و کنار گذاشتم و بعد از سال ها فکر کردم الان وقت آن است که ساخته شود.

مسعودی درباره نام رضا عطاران و اینکه برای این قصه با خود عطاران گپ و گفتی داشته است یا خیر بیان کرد: به هر حال من سال هاست در مقام نویسنده کار می کنم و سال های اخیر هم کارگردانی کرده ام. عطاران هم از مدل کاری من خبر دارد و برایش سوال نبود که چرا سراغ اسم او رفته ام. اما من زنگ زدم و برای استفاده از نامش از او اجازه گرفتم.

این فیلمنامه نویس درباره کمدی های سال های اخیر که نتوانسته است مخاطب را راضی کند، بیان کرد: من همه سریال های تلویزیون را می بینم چون آثار همکاران من است و همیشه این آثار را دنبال کرده ام. مساله این است که الان چهار یا پنج پلتفرم اصلی داریم و فضای مجازی هم بسیار فعال است. فضا نسبت به ۲۰ سال پیش خیلی تغییر کرده است. گرفتاری مردم هم بیشتر شده است. آن زمان شاید ساعت ۷ شب خانه بودید اما الان آنقدر دلمشغولی ها زیاد شده است که باید تا آخر شب کار کنید.

وی درباره اینکه سریالش چقدر می تواند فضای جدیدی در میان کمدی ها داشته باشد، عنوان کرد: این سریال هم از موقعیت های کمدی و هم از کمدی کلامی برخوردار است. شخصیت ها در این سریال فانتزی نیستند. شخصیت هایی که در این سریال انتخاب کرده ام به گونه ای هستند که مردم با آنها همذات پنداری دارند و ما به ازای آنها را می بینند. پیش از این هم سال ها تلاش کرده ام که مردم با شخصیت های آثارم ارتباط بگیرند و کاراکترها و شخصیت ها را اطراف خود دیده باشند.

نویسنده «کوچه اقاقیا» اضافه کرد: نویسنده هایی مثل پیمان و محراب قاسم خانی تخصص شان در فانتزی است ولی من هرچه ساختم مابه ازای آن را در زندگی خودم دیده ام مثل «نوروز رنگی» که چند سال پیش پخش شد و «بدل» هم چنین ویژگی ای دارد. غیر از شخصیت ها، بخشی از داستان هم براساس یک واقعیت است.

مسعودی در ادامه درباره حضور بازیگران در سریال های تلویزیونی با توجه به دستمزدهای شبکه خانگی بیان کرد: الان دستمزدها در پلتفرم ها آنقدر بالا و عجیب و غریب است که بسیاری از بازیگران را نمی توانید در تلویزیون داشته باشید. با این ارقامی که آن طرف رد و بدل می شود مگر می توانید به بازیگرانی چون جواد عزتی بگویید به تلویزیون بیاید. خود من با رقم های تلویزیون رویم نمی شود به اینها که رفقایم هستند بگویم به تلویزیون بیایند.

وی در پایان درباره اینکه چرا خودش به پلتفرم ها نمی رود و کار بسازد، بیان کرد: تلویزیون مخاطب بسیار بالایی دارد من ادعایم می شود تمام ایران را گشته ام و در سراسر ایران دیده ام که هنوز تلویزیون شان روشن است. شک نکنید یک سریال تلویزیونی در شبکه سه میزان بیننده اش خیلی بیشتر از سریالی است که در شبکه نمایش خانگی درباره اش بحث می شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • دست پر تلویزیون برای بهار و تابستان پیش رو / سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • تصویر حیرت‌انگیزازدست زن مصری بعداز ۳۳۰۰ سال
  • عکس| خانم بازیگرِ تلویزیون، برای همیشه ایران را ترک کرد
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟ / معرفی چهره‌های جدید
  • سرو شراب با بطری در سریال پرحاشیه تلویزیون!
  • ببینید | سکانس جنجالی سرو مشروبات الکی در سریال خبرساز تلویزیون!